Laatste nieuws

featured Image
Industriële componenten

Label Checker

De range Label Checkers van Sick is aangevuld met twee nieuwe varianten: de LBC611 en LBC621. Label Checkers bieden optische karakterherkenning (OCR) op verschillende plekken tegelijkertijd. Ze herkennen ook om welk codetype het gaat en zien labels ook wanneer deze op de kop staan.

Al ons nieuws op een rij

De waarde van zonnestroom


Zonneplan heeft uitgerekend dat een kilowattuur stroom het afgelopen halfjaar in de middaguren gemiddeld minimaal 17 eurocent kostte. Dat is flink meer dan de 5,5 en 9 cent die twee grote energieleveranciers hun klanten betalen. Het energiebedrijf bestrijdt hiermee dan ook de uitspraak van de leveranciers dat stroom tijdens zonnige uren nog maar weinig waard zou zijn en dat het terugschroeven van

Handelsrol


In de tweejaarlijkse monitor ‘Rol van de Handel’ onderzoekt BouwKennis de rol van de groothandel ten opzichte van concurrerende verkoopkanalen in de bouw- en installatiesector. Op basis van het laatste onderzoek formuleerde BouwKennis een vijftal ‘wist-u-dat’-jes.

Handreiking energieopslag en netinpassing


Tot nu toe zijn er geen opleidingen op het vlak van de opslag van elektrische energie. En dat is jammer, want al langer is bekend dat voor een effectieve energietransitie júist opslag zo belangrijk is.

Energietransitie grootste uitdaging


In de nieuwsbrief van NVDE is een groot interview met de minister van klimaat en energie – Rob Jetten – geplaatst. Hierin geeft hij aan dat de energietransitie de grootste uitdaging is voor deze generatie.