Overige

Nieuw Kleintje Infraroodpanelen

Het nieuwe ‘ISSO Kleintje Infraroodpanelen, elektrische stralingsverwarming’ vult een kennisbehoefte in de installatiesector. Elektrische stralingsverwarming is in opkomst. Dit nieuwe ‘Kleintje’ biedt de vakman actuele kennis over de toepassing van infraroodpanelen en elektrische stralingsverwarming.

Soms wordt deze verwarming ingezet als alternatief voor centrale verwarming met watergevoede systemen, zoals radiatoren en vloerverwarming. In de moderne woningbouw is all-electric steeds vaker het uitgangspunt. Dat wil zeggen dat de klimaatinstallatie uitsluitend met elektriciteit wordt gevoed. Om die reden kijkt men steeds kritischer naar het klimaatsysteem en overweegt de ontwerper om weinig gebruikte ruimtes niet meer op een centraal verwarmingssysteem aan te sluiten. In dat geval kiest hij of zij voor lokale verwarming en niet zelden zijn dit elektrische infraroodpanelen.

Hulpmiddel

“In de basis een slimme keuze”, zegt Dennis van der Kooij, “maar er zijn wel veel randvoorwaarden die bij de keuze en installatie komen kijken. Kortom, er is behoefte, zo blijkt ook uit onderzoek, aan goede richtlijnen voor toepassing, het benodigde vermogen en hoe dit vermogen over de ruimte(n) te verdelen. Met dit ISSO Kleintje helpen we de markt bij het maken van dergelijke keuzes en geven we handvatten voor het kiezen van de juiste plek en het installeren van de IR-panelen.”

Dit ISSO Kleintje behandelt de toepassing van elektrische IR-panelen in woningen, kantoren en vergelijkbare situaties. De kennis is niet bedoeld voor industriële toepassingen. Ook hoge-temperatuurstralers, zoals terrasverwarmers, vallen buiten de scope van deze uitgave. Het Kleintje is beschikbaar via https://open.isso.nl.


Doorlooptijden verkorten om klimaatdoelen te halen →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: