Overige

NPR 3299 ‘Veilig werken bij het laden van tractiebatterijen’ vernieuwd

De Nederlandse Praktijk Richtlijn, NPR 3299 ‘Veilig werken bij het laden van tractiebatterijen’, is vernieuwd. Deze praktijkrichtlijn vormt een handleiding voor de inrichting en het gebruik van ruimten voor het laden van conventionele tractiebatterijen voor industriële en professionele toepassingen. Deze herziening is in overeenstemming gebracht met de huidige inzichten en regelgeving. Om te zorgen dat de norm werkelijk goed aansluit op de behoeften van de gebruikers, volgt de publieke commentaarronde.

Bron: PTC Opleidingen Vianen; www.ptcopleidingen.com

 

Er is nu drie maanden lang – tot 15 februari 2019 – de gelegenheid om te reageren. De commentaren worden vervolgens verzameld en besproken door de commissie. Daar waar de commissie het nodig acht, wordt de norm aangepast.
De commissie hoopt een breed gedragen en evenwichtige praktijkrichtlijn uit te brengen. Commentaar indienen kan via deze link tot 15 februari 2019.

Meer informatie

Voor meer informatie over NPR 3299, neem via een e-mail contact op met Goffe Schat, consultant Elektrische Installaties.

Meepraten?

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘Elektrische installaties voor laagspanning’ is verantwoordelijk voor NPR 3299.
Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een e-mail.

Meer artikelen van NEN :

NPR 3299 ‘Veilig werken bij het laden van tractiebatterijen’ vernieuwd


De Nederlandse Praktijk Richtlijn, NPR 3299 ‘Veilig werken bij het laden van tractiebatterijen’, is vernieuwd. Deze praktijkrichtlijn vormt een handleiding voor de inrichting en het gebruik van ruimten voor het laden van conventionele tractiebatterijen voor industriële en professionele toepassingen. Deze herziening is in overeenstemming gebracht met de huidige inzichten en regelgeving. Om te zorge

NTA 8800 rekenmethode energieprestatie gebouwen beschikbaar


Voor de bepaling van de energieprestatie van een gebouw is de nieuwe rekenmethode NTA 8800 beschikbaar. NTA 8800 is een methodiek die van toepassing is op zowel nieuwbouw, bestaande bouw, woningbouw als utiliteitsbouw. De nieuwe methode vervangt een aantal bestaande methoden voor nieuwbouw en bestaande bouw, namelijk NEN 7120, Nader Voorschrift en ISSO 75.3.

hoofdafbeelding

Veiligheid van installaties in woning in nationale norm NEN 8025


De herziening van Nederlandse Technische Afspraak (NTA) 8025 is herzien. Dit heeft geleid tot een nationale norm, NEN 8025. Met de herziening is veiligheid van installaties in een woning goed te beoordelen. Deze NTA en norm kunnen worden vergeleken met een APK van de woning. NEN 8025 is niet verplicht.


Elektrotechniek Hogeschool Windesheim treedt toe tot EduNet →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager