Duurzame energie

Ketenoplossing

Twee jaar geleden ontwikkelde Oosterberg een nieuw businessmodel op het gebied van logistieke dienstverlening aan derden. Voor Kenter is destijds een hybride oplossing ontwikkeld, waarin de groothandelsfunctie en rol van logistieke dienstverlener in elkaar zijn verwerven. Oosterberg bouwt dit nieuwe businessmodel dit najaar verder uit door voor Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon, verschillende materiaalstromen te combineren in één e-commerce en logistiek concept.

Opvallend is dat Oosterberg ook het transport voor Vattenfall buiten Nederland verzorgt. Oosterberg voorziet in een groeiende behoefte om producten met verschillende distributiestrategieën te bundelen in één functionele oplossing.

Grote volumes

Vattenfall, het moederbedrijf van o.a. Nuon, verkoopt duizenden zonnepanelen per jaar. Door de grote volumes kunnen zij deze materialen gunstig rechtstreeks inkopen vanuit Azië. De levering van deze rechtstreekse inkoop sluit vaak niet aan bij de exacte starttijd van het project. Hierdoor is er behoefte aan een logistieke hub. Daarnaast zijn projectvolumes niet af te ronden op volle containers.

Logistiek partner

Vattenfall heeft daarom een logistiek partner nodig om deze (en nog veel meer) dynamieken te verzorgen. Oosterberg verzorgt momenteel voor Vattenfall de opslag van zonnepanelen en het transport binnen Nederland en Duitsland. Vattenfall kan haar eigen zonnepanelen afroepen en de overige materialen inkopen bij Oosterberg via één e-commerce platform. De klant ontvangt alles nu in één vrachtwagen op de installatie- en bouwplaats. Dit maakt Oosterbergs constructie tot een ideale ketenoplossing.

Voordelen

Oosterberg combineert materialen van Vattenfall, Hadec (dochteronderneming van Oosterberg, gericht op duurzame energie) en Oosterberg via één e-commerce en logistiek platform. Hadec heeft veel kennis van de markt en beschikt Hadec over een breed palet aan PV materialen. Als groothandel in elektrotechnische materialen biedt Oosterberg daarnaast een groot aanbod aan aanvullende installatiematerialen.

Meer artikelen van Oosterberg B.V. :

Als beste groothandel uit BouwKennis onderzoek


In het Naambekendheid en Imago onderzoek 2018 van BouwKennis komt Oosterberg binnen de groep elektrotechnische groothandel in de imagometing als beste uit de test. Zo scoort zij binnen deze groep het hoogste op kwaliteit, trendsettend, professioneel, vriendelijk, meedenkend en kennis. Op de laatste drie aspecten scoort Oosterberg, ten opzichte van de andere grote landelijke spelers in de branche,

Ketenoplossing


Twee jaar geleden ontwikkelde Oosterberg een nieuw businessmodel op het gebied van logistieke dienstverlening aan derden. Voor Kenter is destijds een hybride oplossing ontwikkeld, waarin de groothandelsfunctie en rol van logistieke dienstverlener in elkaar zijn verwerven. Oosterberg bouwt dit nieuwe businessmodel dit najaar verder uit door voor Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon, verschillende

Monitoringsoplossing O-Nom box


Met de slogan ‘aangesloten op de toekomst’ viert Koninklijke Oosterberg haar 125-jarig jubileum. Op de beurs kunnen bezoekers via het invullen van een kaartje aangeven hoe zíj aangesloten blijven op de toekomst en hiermee kans maken op een mooie prijs.


Nieuw schakelaarprogramma →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager