Gebouwautomatisering

Industriële router voor beveiligde toegang op afstand

Met de industriële router Scalance M804PB van Siemens kunnen bestaande machines en installaties (bijvoorbeeld met Simatic S7-300/S7-400) worden verbonden met Ethernet-netwerken via Profibus/MPI (Multi-Point Interface).

Industriële router voor beveiligde toegang op afstand

Gebruikers kunnen ook eenvoudig en tegen lage kosten oudere machines en installaties direct verbinden met Sinema Remote Connect, het managementplatform voor netwerken op afstand. Beveiligde communicatie vindt plaats via een VPN-tunnel, die gemakkelijk kan worden geconfigureerd en beheerd via Sinema Remote Connect. De Scalance M804PB is een uitbreiding van de beproefde productlijn van Scalance-routers en biedt een consistent concept voor onderhoud op afstand voor bestaande en nieuwe installaties. Hierdoor is hij geschikt voor bedrijven in de maakindustrie, zoals fabrikanten van mechanische apparatuur (Original Equipment Manufacturers / OEM's) en voor bedrijven in de auto-industrie, de voedsel- en drankenindustrie, de chemische en de farmaceutische industrie.

Het apparaat heeft geïntegreerde TIA Portal cloud connector-functionaliteit. Dit geeft gebruikers – vanuit centraal beheerde engineering-tools, zoals de TIA Portal of Step 7 (vanaf versie 5.5) – eenvoudig toegang tot bestaande Profibus-units. De Scalance M804PB is een Profibus/MPI-router voor particuliere, bedrade netwerken, zelfs met bestaande tweedraadsbekabeling. Naast een Profibus/MPI-verbinding beschikt hij over twee RJ45-interfaces in de vorm van een snelle Ethernet switch met twee poorten. Ook is hij voorzien

 

 van een C-Plug/Key-Plug-sleuf. De Scalance M804PB ondersteunt VLAN, Firewall/VPN (IPsec)/NAT, OpenVPN (als client), VRRP/RSTP en kan met web-gebaseerde management-tools worden geconfigureerd voor CLI en SNMP. Op de Profibus/MPI-interface kunnen download- en uploa

dsnelheden van 9,6 Kbit/s tot 12 Mbit/s worden behaald. De redundante voedingsspanning is DC 24 V. Montagemogelijkheden zijn o.a. wandbevestiging, montage op DIN-rails en op S7-300- of S7-1500-profielen.

De Scalance M804PB Profibus/MPI-router heeft dezelfde gebruikersinterface en vergelijkbare prestatiekarakteristieken als de Scalance M-800- en S615-productlijn, omdat hij gebaseerd is op dezelfde firmware. Dit zorgt voor goede gebruiksvriendelijkheid en compatibiliteit met bestaande systemen (zoals het Simatic-portfolio, netwerkmanagementsoftware, enz.). Zo is bijvoorbeeld met de Scalance M804PB dankzij het digitale ingangs- en uitgangssignaal via sleutelschakelaars toegangscontrole op locatie mogelijk

 

Meer artikelen van Siemens Nederland B.V. :

Veiligheidsafnameprotocol voor Sinamics-frequentieregelaars


Den Haag, 19 februari 2020 - Met de inbedrijfstellingssoftware Sinamics Startdrive Advanced ondersteunt Siemens machinebouwers bij de validatie van veiligheidsfuncties voor Sinamics-frequentieregelaars met een begeleide afnametest. Met Sinamics Startdrive Advanced biedt Siemens een tool voor de integratie van aandrijftechnische componenten in het engineering framework TIA Portal. De geïntegreerde

Beveiligingsrelais voor middenspannings- en energienetwerken


Met de nieuwe serie beveiligingsrelais Reyrolle 5 breidt Siemens haar aanbod voor middenspannings- en industriële energienetwerken uit. Het beveiligen, besturen, bewaken en meten van energienetwerken zijn belangrijke voorwaarden voor het beheren van elektrische installaties en netwerken om de betrouwbaarheid en duurzaamheid alsmede de veiligheid van het bedienend personeel te verbeteren.

Veilige en efficiënte start en stop van motoren


Met de introductie van de Sirius 3RW55 Failsafe en Sirius 3RW50 heeft Siemens Smart Infrastructure haar aanbod van softstarters voor elektromotoren uitgebreid.

Modernisering toegang zes fietsenstallingen


In de komende maanden wordt een zelfservice fietsparkeerconcept geïmplementeerd bij zes fietsenstallingen langs de Amsterdamse Noord-Zuidlijn, te weten: Buikslotermeerplein, Rokin, Ceintuurbaan, Ferdinand Bolstraat, Beursplein en Reguliersdwarsstraat. Siemens Smart Infrastructure, in samenwerking met haar partner IP Parking, is door Gemeente Amsterdam aangesteld als hoofdaannemer van het project.

Nieuwe functionaliteiten dankzij firmware-update


Met de FW V2.3 SP1 firmware-update breidt Siemens de functionaliteit uit van de Sinamics IOP-2 voor omvormers uit de Sinamics G-series.

Low-code bedrijfsapplicaties


Siemens kondigt de beschikbaarheid van Mendix voor MindSphere aan. De Mendix-software, het wereldwijde low-code applicatie-ontwikkelplatform voor low-code bedrijfsapplicaties, biedt mogelijkheden voor digitale transformatie en zakelijke voordelen voor de ontwikkeling van software voor industriële IoT.

Transmitter voor temperatuurmetingen


Met Sitrans TH320/420 en TR320/420 brengt Siemens een nieuwe generatie temperatuurtransmitters met HART-communicatie (Highway Addressable Remote Transducer Protocol) op de markt voor een breed scala aan sensortypen met sensorkop- of railmontage.

Druktransmitter met inbedrijfstelling op afstand


De Sitrans P320/420 is een nieuwe generatie druktransmitters die is uitgerust met een op afstand bedienbare veiligheidsfunctie en die de inbedrijfstellingstijd verkort in toepassingen die functionele veiligheid vereisen.

Niveaumeters met intelligente signaalverwerking


De Sitrans Probe LU240 is een ultrasone niveaumeter met Hart-communicatie, wat het tot een efficiënt en robuust instrument maakt voor het betrouwbaar meten van flow, volume en niveau.

Compacte aardlekautomaten


De nieuwe 5SV1-aardlekautomaten van Siemens combineren bescherming tegen lekstromen, overbelasting en kortsluiting in één modulaire breedte (modular width - MW).

Compacte RFID-reader voor ruimtebesparend gebruik


De nieuwe RFID (Radio Frequency Identification)-reader Simatic RF615R van Siemens is compact uitgevoerd (133 × 155 × 45 millimeter) en beschikt over een interne, circulair gepolariseerde antenne en een aansluiting voor een extra externe antenne.

Compacte RFID-reader voor ruimtebesparend gebruik


De nieuwe RFID (Radio Frequency Identification)-reader Simatic RF615R van Siemens is compact uitgevoerd (133 × 155 × 45 millimeter) en beschikt over een interne, circulair gepolariseerde antenne en een aansluiting voor een extra externe antenne.

Motormanagement via Profinet


Het motormanagementsysteem Simocode pro van Siemens is uitgebreid met een nieuw basisapparaat voor standaard-motortoepassingen.

AWS-competentie op het gebied van industriële software


Amazon Web Services (AWS) heeft aan Siemens een AWS-competentie op het gebied van industriële software toegekend. Deze competentie heeft Siemens behaald met het Teamcenter-portfolio.

Industriële router voor beveiligde toegang op afstand


Met de industriële router Scalance M804PB van Siemens kunnen bestaande machines en installaties (bijvoorbeeld met Simatic S7-300/S7-400) worden verbonden met Ethernet-netwerken via Profibus/MPI (Multi-Point Interface).


Automatische omschakelaar voor Critical Power toepassingen →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager