Industriële componenten

IP66-kabeldoorvoeringen voor alle soorten en maten

De gereedschapsloze KDS en KES kabeldoorvoersystemen maken eenvoudige routing en flexibele aanpassing van kabels en leidingen in behuizingen en schakelkasten mogelijk, inclusief betrouwbare trekontlasting en IP66 bescherming.

Voor het installeren van een willekeurig aantal kabels met verschillende maten en vormen is het niet langer nodig om de behuizingen uit te rusten met gaten van verschillende afmetingen waardoor de bewerkingsinspanning tot een minimum wordt beperkt. Dit stelt fabrikanten in staat om volledig afgedichte, pre-geconfigureerde machinebehuizingen en besturingskasten te leveren zonder de precieze eindbekabelingseisen te hoeven kennen.

De KES uitvoering is een oplossing met doorvoer membranen die het mogelijk maakt tot 32 niet geassembleerde kabels, draden of leidingen op een kleine oppervlakte door te voeren. Het meerdelige KDS systeem is voorzien van een frame dat, eenmaal geïnstalleerd, altijd op zijn plaats kan blijven. Indien de installatie moet worden gewijzigd, kunnen verwijderbare dichtelementen in verschillende maten worden geplaatst. Hierdoor worden tevens de voorraadkosten verlaagd, aangezien verschillende behuizingen met dezelfde afmetingen en met vooraf aangebrachte gaten niet meer nodig zijn.

Het KDSClick systeem bestaat uit slechts drie basiscomponenten: frames, inlays en dichtelementen. De dichtelementen zijn leverbaar in meer dan 100 varianten voor diameters van 2 tot 35 mm, met 1, 2 en 4 sleuven, voor industriële vlakbandkabels en als blind connector. De frames zijn leverbaar voor 4, 6, 8 of 10 dichtelementen. Door de ingesloten afdichting blijven de frames ook op gelakte of ruwe oppervlakken bescherming bieden volgens IP66. Om te zorgen dat geselecteerde dichtelementen passen, kunnen verschillende inlays (leverbaar met I, T, + en ++ vorm) eenvoudig in het frame worden aangebracht.
De KDS-FP flensplaten bieden plaats aan twee of drie KDSClick modules en hebben ruimte voor in totaal 30 dichtelementen, waardoor ze ideaal zijn voor schakelkasten met veel bekabeling. Daarnaast is de KDS-R serie voor een snelle, gereedschapsloze montage in metrische M20 tot M63 knock-outs leverbaar. Dit systeem bestaat uit een frame met ingesloten afdichting, een schroef- en borgadapter, een borgmoer en dichtelementen met optionele inlays. Het KDS-programma omvat ook KDS-FB-frames voor industriële vlakbandkabels. Deze zijn leverbaar in vier framebreedtes en verschillende partities voor zowel vlakke als ronde kabels.

Meer artikelen van Conta-Clip Nederland B.V. :

Kabelmanagement programma van Conta-Clip uitgebreid met KES-E


De klassieke kabeldoorvoer voor schakelkasten, behuizingen, machinebouw en panelenbouw wordt al jaren gebruikt naar volle tevredenheid. We zijn met z'n allen gewend geraakt aan deze standaarden. Maar ook op gebied van kabelmanagement en kabeldoorvoer heeft de technologische ontwikkeling niet stil gestaan.

IP66-kabeldoorvoeringen voor alle soorten en maten


De gereedschapsloze KDS en KES kabeldoorvoersystemen maken eenvoudige routing en flexibele aanpassing van kabels en leidingen in behuizingen en schakelkasten mogelijk, inclusief betrouwbare trekontlasting en IP66 bescherming.

Directe Modbus aansluiting op PLC’s


De GSM-PRO2 I/O communicatiemodules van CONTA-CLIP beschikken over een Modbus RTU over RS485 die data-uitwisseling met andere controllers mogelijk maakt. De modules werken als slave en kunnen bijvoorbeeld een PLC voorzien van extra GSM-functionaliteit.

Flensplaat voor optimaal kabelmanagement


Met de KDS-FP flensplaat van CONTA-CLIP komt het bedrijf vooral tegemoet aan de behoeften van producenten van serie- en speciaal machines, die te maken hebben met bekabelings-eisen voor schakelkasten die voortdurend aan verandering onderhevig zijn.

Universeel kabeldoorvoersysteem


De nieuwe serie KES blokken van CONTA-CLIP zorgen voor een snelle en veilige doorvoer van kabels en leidingen in schakelkasten en machinebehuizingen.

Schroefverdeelblokken


Met de nieuwe schroefverdeelblokken SVBKA en SVBA is een potentiaal- en kabelverdeling mogelijk zonder extra benodigdheden in een zéér compacte bouwvorm.

Scherm aansluitbeugel


In een industriële omgeving is het van groot belang dat processen immuun zijn voor EMC-storingen.

Klemmen-accessoires


De SMAG aftak rijgklemmen van Conta-Clip bieden de mogelijkheid om een of twee extra draden aan te sluiten op de SRK rijgklem. Zo is de standaard rijgklem met twee aansluitingen uitgebreid met twee extra aansluitpunten.


Robuuste noodstopschakelaars →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: