Overige

Fedet Instroom Award uitgereikt

Tijdens het Human Factory-evenement dat door branchevereniging Fedet werd georganiseerd, is ook de jaarlijkse Fedet Instroom Award uitgereikt. De prijs werd dit jaar toegekend aan de Dag van de Installatietechniek, een gezamenlijk initiatief van Nijhof uit Broekland en Carmel College Salland. Naast Nijhof waren ook Aqualectra (stageplaatsen voor Focus Praktijkonderwijs-leerlingen) en Detamo Flex Force (Meer vrouwen in de techniek, waarom niet?) door de jury genomineerd voor de Fedet Instroom Award.

Jeroen Bonhof (l.) en Niek Beelen van Carmel College Salland met de Fedet Instroom Award.

 

De jury – bestaande uit Linda Hopmans (Randstad), Hans Oerlemans (Hogeschool Utrecht), Arjel Woudstra (FME), Dennis Soeters (Boerenjongens), Johan van der Kleij (UWV), Lisan van Beurden (ROC West Brabant) en Renske Voets (student) – waardeerde de Dag van de Installatietechniek vooral vanwege “de mooie combinatie van onderwijs en bedrijfsleven”.

Aftrap voor onderwijsproject

De Dag van de Installatietechniek is de aftrap voor een onderwijsproject waarbij leerlingen van klas 1 van het Carmel College Salland acht weken lang aan de slag gingen met techniek. Dit deden zij in de vorm van een projectmatige opdracht. De aftrap van het project bestond onder meer uit interessante bedrijfsbezoeken, waaronder een bezoek aan de vriescellen van grootgrutter Jumbo of een bezoek aan de OTIB-Experience bus. In deze laatste konden leerlingen niet alleen techniek ervaren maar kregen ze ook pitches om de woning van hun grootouders levensloopbestendig te maken, een duurzame woning te ontwerpen, de eigen slaapkamer te beveiligen of een ranja-automaat te ontwerpen. De opdrachten werden vervolgens gedurende acht weken uitgewerkt. Aan de Dag van de Installatietechniek namen twaalf bedrijven deel, waaronder Nijhof uit Broekland.

De jury met alle genomineerden.

 

Fedet Instroom Award

Instroom bevorderen door kennis te delen en elkaar te inspireren. Dat is de essentie van de Fedet Instroom Award, die dit jaar voor de tweede keer werd uitgereikt. Instroom is van vitaal belang voor de toekomst van de (elektro)techniek. De innovaties volgen elkaar in snel tempo op; vernieuwingen die maximaal tot hun recht kunnen komen wanneer de branche op personeel vlak ook voldoende vernieuwt. Om die reden kent Fedet een werkgroep Instroom die zich richt op het zichtbaar en aantrekkelijk maken én houden van de elektrotechnische branche.

Maken, leren, werken
De Fedet Instroom Award is één van de acties van deze werkgroep. Deelname stond open voor bedrijven met initiatieven die bijdragen aan ‘het maken van een keuze’ (basisscholen), ‘het leren in’ (middelbaar onderwijs) of ‘het werken in’ (bijscholing/zij-instroom) de elektrotechniek.

 

Meer artikelen van Fedet :

Fedet Instroom Award uitgereikt


Tijdens het Human Factory-evenement dat door branchevereniging Fedet werd georganiseerd, is ook de jaarlijkse Fedet Instroom Award uitgereikt. De prijs werd dit jaar toegekend aan de Dag van de Installatietechniek, een gezamenlijk initiatief van Nijhof uit Broekland en Carmel College Salland. Naast Nijhof waren ook Aqualectra (stageplaatsen voor Focus Praktijkonderwijs-leerlingen) en Detamo Flex F

Springplank naar de toekomst


Instroom bevorderen door kennis te delen en elkaar te inspireren. Dat is de essentie van de Fedet Instroom Award, waarvan de eerste vorig jaar werd toegekend aan Legrand Nederland. Ruim een half jaar later is het tijd om eens te polsen hoe het er mee staat. Vormt de Award een springplank naar de toekomst? En zijn er nieuwe plannen voor deelname? In gesprek met Lian Langerwerf en Mariëlle Claessens


Ruim 200 gecertificeerde installateurs in zes weken →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager