Installatiemateriaal

Brandwerende centraaldoos

In aanvulling op de CHP60 centraaldoos voor holle plafonds introduceert ABB een brandwerende uitvoering van de centraaldoos. Deze CHP60 BW biedt een professionele oplossing om plafonds met houten rachelwerk of metal stud profielen in woningbouw- en utiliteitsprojecten aan de brandwerende eisen te laten voldoen. Voor de doos is een insert, type CD/RVK ILD , leverbaar waarmee de ruimte onder het plafond op eenvoudige wijze luchtdicht wordt afgedicht.

De CHP60 BW kan worden gecombineerd met voorbedrade hollewanddozen en past daarmee in het concept van stekerbaar installeren. De totaaloplossing die ABB biedt voor stekerbare installaties omvat nu standaard, luchtdichte én brandwerende uitvoeringen voor beton én holle plafonds en wanden.

De brandwerende centraaldoos CHP60 BW vertraagt branddoorslag naar andere ruimtes en geeft daarmee bewoners, werknemers, gasten of andere aanwezigen voldoende tijd om een gebouw veilig te verlaten. De brandwerende centraaldoos is voorzien van een speciaal brandwerend materiaal dat bij stralingshitte en brand expandeert. Op die manier wordt de doos afgesloten en bescherming geboden tegen te snelle branddoorslag naar de bovenliggende ruimte. Omdat een brandwerend product als de CHP60 BW altijd onderdeel is van een vloerconstructie, is in overleg met Knauf (brandwerende plafondplaten) bij Efectis een brandtest op een belaste vloerconstructie uitgevoerd. De vloerconstructie voldeed daarbij aan de eis van 60 minuten brandwerendheid.

Net als de CHP60 is de CHP60 BW voorzien van een afneembaar deksel wat de doos geschikt maakt voor prefab-installaties die stekerbaar worden uitgevoerd. De doos leent zich daarnaast ook voor conventioneel installeren met (flex)buis. Het afneembare deksel zorgt daarbij voor de installateur voor extra installatiegemak en verhoogde installatiesnelheid. Voor toepassing in onder meer omgevingen waar energiezuinigheid hoog in het vaandel staat, is er een luchtdicht insert verkrijgbaar. Hiertoe wordt het deksel uitgebreid met het insert CD/RVK ILD die in de centraaldoos boven het deksel wordt geplaatst en die de ruimte onder het plafond luchtdicht afdicht.

Naast de brandwerende eigenschappen biedt de CHP60 BW een royale binnenruimte. Dat biedt de installateur niet alleen meer ruimte voor lassen maar maakt de doos ook bij uitstek geschikt voor uitgebreidere elektrotechnische installaties als gevolg van domoticatoepassingen. Bovendien kan met één uitvoering worden volstaan.

De nieuwe centraaldoos heeft aan alle vier de zijden drie tuiten. De tuiten kunnen ook bij stekerbaar installeren alle drie worden gebruikt. De dozen zijn te voorzien van een kabelvergrendeling (CHP60 K) die eenvoudig op de tuiten wordt geklikt. De tuiten lenen zich voor buis of voorbedrade flexbuis van 16, 19 of 20 mm. Met een boormaat van ø 76 mm, is de doos met voorgemonteerd centraaldoosdeksel in één keer in de plafondplaat te plaatsen.

De CHP60 BW is voorzien van twee afbreekbare lippen waarmee de centraaldoos eenvoudig in het rachelwerk kan worden gehangen. Standaard leent de doos zich voor verwerking in de meest voorkomende constructies met 2 x 12,5 mm gipsplaat.

 

Meer artikelen van ABB b.v. Low Voltage Products :

Verdelers en behuizingen voor buitenopstellingen


De MISTRAL65-range verdelers van ABB zijn uitgebreid met de supersterke MISTRAL65H serie, die uitvoerig is getest in zware omstandigheden en bestand is tegen zout, stof en uv-stralen.

Brandwerende centraaldoos


In aanvulling op de CHP60 centraaldoos voor holle plafonds introduceert ABB een brandwerende uitvoering van de centraaldoos. Deze CHP60 BW biedt een professionele oplossing om plafonds met houten rachelwerk of metal stud profielen in woningbouw- en utiliteitsprojecten aan de brandwerende eisen te laten voldoen. Voor de doos is een insert, type CD/RVK ILD , leverbaar waarmee de ruimte onder het pla

Bewoners Hoog Dalem starten een lokale energiemarkt


Op een zonovergoten dag groeten de buren in de wijk Hoog Dalem elkaar extra hartelijk, want dan wordt er veel energie opgewekt én door de wijkbewoners gebruikt. En dat stemt hen vrolijk! Sinds kort is een aantal (momenteel 15) huizen in de wijk ingericht met slimme apparatuur die actief stuurt op de zelfopgewekte energie en het energieverbruik. Door energie onderling uit te wisselen probeert men m

Centraaldoos voor holle plafonds


De nieuwe centraaldoos CHP60 van ABB leent zich voor toepassing in plafonds met houten rachelwerk of metal stud profielen in woningbouw- en utiliteitsprojecten, is vervaardigd van kunststof en is standaard halogeenvrij. Met zijn afneembare deksel is de centraaldoos bij uitstek geschikt voor de steeds populairder wordende prefab-installaties die stekerbaar worden uitgevoerd. Daarnaast leent de nieu

‘Push-in’-kabelwartel


Met de nieuwste kabelwartel Quick-Connect is een corrosiebestendige kabelwartel van nylon uit één stuk, geschikt voor niet-gewapende en draagbare kabelsoorten en kabels voor kabelgoten.

Noodverlichting in 24 Volt


De Evago-serie noodverlichting van VanLien is aangevuld met 24 Volt-armaturen. Er zijn varianten voor inbouw en opbouw en in zowel een vierkant als rond design.

Meterkastaansluitdoos voor gietbouw


De nieuwe meterkastaansluitdoos PMK80 van ABB maakt stekerbaar installeren in tunnel- en gietbouwprojecten mogelijk. In de PMK80-doos kunnen drie GST18 chassisdelen worden geplaatst (1 x 3-polig en 2 x 3-, 4- of 5-polig). In combinatie met voorbedrade flexibele buis kunnen deze al vóór het gieten van het beton worden aangesloten.

Vermogensschakelaars voor optimaal energie beheer


ABB heeft het programma gesloten vermogensschakelaars uitgebreid met de nieuwe Tmax XT die hogere prestaties en beveiliging combineert met meting en connectiviteit.

Energieslimme UPS


Met een efficiëntie van 97,6 procent biedt de nieuwe UPS (Uninterruptible Power Supply) DPA 250 S4 van ABB maar liefst 30 procent minder vermogensverlies.

Veelzijdige vluchtrouteverlichting


Het nieuwste led-verlichtingssysteem Lutia van ABB VanLien, is een robuuste lijn die is getest voor het leveren van prestaties in buitenomstandigheden.

Digitalisering in de industriële sector


Nu steeds meer aspecten van energie, industrie en infrastructuur worden verbonden, is digitalisering in de industriële sector essentieel om competitief te blijven. Het is tijd voor transformatie. Maar hoe dan? ABB deelt deze maand haar kennis tijdens de ABB Ability Tour.

Robuuste behuizing als explosie-bestendige vluchtrouteverlichting


De XION is een robuust armatuur die tegelijkertijd dient als vluchtrouteverlichting en -aanduiding.

28 miljardste Ty-Rap geproduceerd


In 1958 werd de kabelbinder uitgevonden om kabels in vliegtuigen te bundelen. Sindsdien zijn de binders zo ver als Mars gevlogen. Ze zijn niet allemaal geteld, maar dat ABB in 2018 haar 28 miljardste Ty-Rap kabelbinder zal produceren, is redelijk zeker.

hoofdafbeelding

Brandwerende lucht- en geluiddichte uitvoering dubbele hollewanddoos


Met nieuwe uitvoeringen van de dubbele hollewanddoos HW252-F speelt ABB actief in op de toenemende vraag naar brandwerende en lucht- en geluiddichte oplossingen voor de bouw. De nieuwe uitvoeringen bieden net als de standaard dubbele hollewanddozen veel installatiegemak en -snelheid.

hoofdafbeelding

Automatische omschakelaar voor Critical Power toepassingen


Met TruONE introduceert ABB een automatische omschakelaar met connectiviteits- en monitoringfuncties voor Critical Power toepassingen. Door alles onder te brengen in één module, inclusief een geïntegreerde controller met afneembaar gebruikersinterface (HMI) zorgt TruONE ervoor dat het installeren van automatische omschakelaars sneller, eenvoudiger en betrouwbaarder verloopt.


Nieuwe lector Energietransitie →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: